Marin Kylare

Marin Kylare

Motorkylning för marin

Vi erbjuder kylservice på flera marina motormärken såsom Volvo Penta, Scania och många andra förekommande märken. Vi tillverkar, renoverar, erbjuder ultraljuds rengöring och provtrycker. Vi är experter på värmeväxlare, oljekylare och laddluftkylare. På Autokyl erbjuder helt enkelt bästa möjliga support och service till ert båtliv.

 

Hur fungerar det?

Kylvätskan pumpas genom en serie sammankopplade slangar för att avlägsna värme från vätskan. När kylvätskan passerar genom kylaren bidrar kylaren till att temperaturen kommer tillbaka till acceptabla nivåer. Denna process sker hela tiden för att hålla motorn i rätt temperatur. När motorn körs mycket kan kylkanalerna täppa igen med mineralavsättningar och blockera flödet av vätskan— genom kylaren. Om detta händer, kommer ditt kylsystem att bygga upp ett för högt tryck som kan skada komponenter samt motorn. Om du märker att temperaturmätaren är för hög eller har ett vätske läckage bör du gå till en kylarverkstad och få din värmeväxlare, oljekylare eller laddluftkylare kontrollerad.

Reparationer/ultraljuds rengöring och omlödning av kanaler.

Man börjar med att kontrollera att vätskeflödet och luftflödet är bra och då kan man inspektera resten av kylkomponenten efter läckage. Kontroll av komponenter genom att noggrant identifiera orsaken innan man föreslår reparationer eller andra tjänster.

Om din komponent är tät och har dåligt vätskeflöde och har läckage kan det vara nödvändigt att få den delen renoverad för att åtgärda problemet.


KONTAKTA OSS