Veterankylare

Hem  > Tjänster  > Veterankylare

Kylning för veteranbilar

Vi har många års erfarenhet att renovera alla typer av veteranbilskylare. Vi kan erbjuda ett brett sortiment av element system som motsvarar originalutförandena

Kvalitet – För oss är det en avgörande faktor

Ett fordons körning varierar i olika trafikmiljöer och därmed ger det en varierande påfrestning på kylarsystemet och andra delar av motorn. I vissa fall kan då kylaren vara underdimensionerad för fordonets körning och håller därför inte lika länge. Värme är en av de stora bidragande orsakerna för förslitningsskador på alla typer av fordon och maskiner. Höga temperaturer orsakar att materialet i element och andra komponenter i dess närhet utmattas. Därför är det viktigt att vara medveten om att kylningen är en av de viktigaste komponenterna att kontrollera då den påverkar i så stor grad hälsan på ditt fordon.

Kvalitet är orsaken varför våra element är bättre än originalen

Vad är det som skiljer våra produkter med original och andra kopior? Och varför är våra produkter bättre än originalet? Att våra element och kylsystem har en högre kvalitet och hållbarhet i jämförelse med original och andra kopior beror bland annat på att cellpaketen i våra kylare har tätare vattenkanaler, fler och tjockare rördelningar samt flera alt. tätare veck på lamellerna (kylflänsen). Våra kylarelement har därför ett ISO9001-certifikat vilket är en kvalitetsgaranti för att de håller en europeisk standard.

Så om du är mån om att ditt fordon skall hålla längre och ha ett bättre andrahandsvärde, så skall du ge den, det bästa kylsystemet med den bästa kylningseffekten. Vid renovering, rengörs och provtrycks element ytterst noggrant. Det har till följd att element som ex. värmeväxlare till marina fordon får en bättre prestanda än nya. I samarbete med Nissens – en specialiserad kylarfabrik som endast inriktar sig för eftermarknadens teknologi, ger vi er den tryggheten för vad som kan utlovas i bästa kvalitet och hållbarhet.

Kompetensen – Kunskaperna och erfarenheterna bakom hantverket

Att vårt arbete är ett hantverk innebär att vi ser på våra kompetenser som hjärtat i vårt verksamhet. Vår profession och unika kompetens har hjälpt oss att hålla den höga kvalitet som standard för våra produkter och tjänster. Kunskaperna kring den nya teknikutvecklingen för fordon är därför något som vi alltid måste tillskansa oss för att vara rustade för att möta morgondagens problem.

Få ett kostnadsförslag på din veterankylare

Åtta specifika i denna mätningsguide

Element Höjd (A) – Denna mätning är alltid mellan de två tankarna från överrdel till underdel.
Element Bredd (B) – Denna mätning är mellan sidoplåtarna och omfattar inte sidoplåtarna.
Element Tjocklek (C) – Denna mätning beror på hur många rör rader finns i kylaren. Ett enkelt sätt att mäta tjockleken är genom att sätta in en tråd genom elementet tills jäms med elementet. Markera den andra änden av tråden och mäta tråd.

Mätning av ändplåt för tankar/behållare som ska sitta fast på elementet

(D & F)  – Detta är bredden på ändplåten på elementet där tanken sitter på och den kan variera mellan över gavel och under gavel.
(E & G) – Detta är längden på ändplåten på elementet och den kan variera mellan över gavel och under gavel.

(H) – Detta mått visar om det finns förskjutning på ändplåten där ena sidan av ändplåten är mer fram förskjuten än den andra sidan, dvs där tanken ska på elementet. Och är måttet detsamma i
förskjutningen kallar vi detta mitt på.Så förskjuten eller mitt på behöver vi veta.

Dom viktigaste måtten är A,B,C och måtten ska alltid vara i millimeter. Maila eller ring oss för ett kostnadsförslag för byte av element samt bifoga bild på kylaren samt vad den sitter i för fordon. Och bilden visar vilket element som sitter i då det finns två sorters system som vi kallar mcord eller rör element.

New Field

13 + 4 =