Entreprenadkylare

Hem  > Tjänster  > Entreprenadkylare

Motorkylning

För entreprenad / truck / traktor / alla förekommande märken

Kylsystem för motorkylning – Behöver du en fabriksny, komplett kylare, byteskylare eller en specialtillverkad kylare? Vi har även oljekylare samt laddluftkylare.

Vad är skillnaden mellan kompletta kylare & byteskylare?

Kompletta kylare – Våra kompletta kylare är nya kylsystem av mycket hög kvalitet som kommer direkt ifrån fabriken. Dessa har en specifik dimension som är anpassad för varje fordonsmärke, modell, årsmodell, motortyp och är färdiga för omgående installation.

Byteskylare – Vad vi menar med byteskylare är att vi byter ut de trasiga och felaktiga komponenter, förstärker gavlarna på ytterkanalerna(då dessa är det första stället som släpper och går sönder), ersätter elementet/cellpaketet och cellkanalerna med ett element som är större, tjockare och har tätare veck på lamellerna(kylflänsen) så att du får en bättre kylkapacitet och bättre motoreffekt.

Den första skillnaden med byteskylare är alltså att vi återanvänder delar och komponenter på din gamla kylare vilket är ett bra, långsiktigt val för både din ekonomi som vår miljö. Den andra skillnaden är hantverket i sig. Med våra metallurgiska erfarenheter löder/svetsar vi samman element och fogar och ger dem en starkare svetssömmar vilket vi sedan provtrycker för att kontrollera och försäkra om att kvaliteten är tillräckligt hög.

Bättre kvalitet & hållbarhet Med över 40 år av erfarenheter och kunskaper i att löda/svetsa alla former av material såsom kopparlegeringar, stål och aluminium får du den bästa metallurgisk & hantverksmässig professionen. Vilket gör att våra produkter har en bättre hållbarhet än originalet

Kvalitet – För oss är det en avgörande faktor

Ett fordons körning varierar i olika trafikmiljöer och därmed ger det en varierande påfrestning på
kylarsystemet och andra delar av motorn. I vissa fall kan då kylaren vara underdimensionerad för
fordonets körning och håller därför inte lika länge. Värme är en av de stora bidragande orsakerna för förslitningsskador på alla typer av fordon och maskiner. Höga temperaturer orsakar att materialet i element och andra komponenter i dess närhet utmattas. Därför är det viktigt att vara medveten om att kylningen är en av de viktigaste komponenterna att kontrollera då den påverkar i så stor grad hälsan på ditt fordon.

Kvalitet är orsaken varför våra element är bättre än originalen

Vad är det som skiljer våra produkter med original och andra kopior? Och varför är våra produkter bättre än originalet? Att våra element och kylsystem har en högre kvalitet och hållbarhet i jämförelse med original och andra kopior beror bland annat på att cellpaketen i våra kylare har tätare vattenkanaler, fler och tjockare rördelningar samt flera alt. tätare veck på lamellerna (kylflänsen). Våra kylarelement har därför ett ISO9001-certifikat vilket är en kvalitetsgaranti för att de håller en europeisk standard.

Så om du är mån om att ditt fordon skall hålla längre och ha ett bättre andrahandsvärde, så skall du ge den, det bästa kylsystemet med den bästa kylningseffekten. Vid renovering, rengörs och provtrycks element ytterst noggrant. Det har till följd att element som ex. värmeväxlare till marina fordon får en bättre prestanda än nya. I samarbete med Nissens – en specialiserad kylarfabrik som endast inriktar sig för eftermarknadens teknologi, ger vi er den tryggheten för vad som kan utlovas i bästa kvalitet och hållbarhet.

Kompetensen – Kunskaperna och erfarenheterna bakom hantverket

Att vårt arbete är ett hantverk innebär att vi ser på våra kompetenser som hjärtat i vårt verksamhet. Vår profession och unika kompetens har hjälpt oss att hålla den höga kvalitet som standard för våra produkter och tjänster. Kunskaperna kring den nya teknikutvecklingen för fordon är därför något som vi alltid måste tillskansa oss för att vara rustade för att möta morgondagens problem